خنک کردن اتصالات الکتروفیوژن
یکی از بیشترین اشتباهات در فرایند الکتروفیوژن که اغلب پیش می آید، نادیده گرفتن و کم اهمیت دانستن مرحله خنک سازی الکتروفیوژن می باشد. اشتباه رایجی که در اکثر موارد پیش می آید این است که اگر اتصالات به اندازه ای خنک باشد که بتوان آن را لمس نمود کاربر فرایند خنک سازی را متوقف می نماید و معتقد است فرایند خنک سازی به طور کامل انجام شده است. در حالی که این چنین نمی باشد و بهتر است کاربر اجازه دهد این پروسه به طور کامل انجام گیرد تا موجب کاهش کیفیت اتصالات نگردد. مرحله خنک کردن اتصالات الکتروفیوژن بسیار مهم می باشد. لذا لازم است تاکید شود فرایند خنک سازی باید به طور کامل و در زمان مشخص شده انجام گیرد.
مراحل خنک کردن اتصالات الکتروفیوژن
اهمیت مرحله خنک سازی را می توان در فعالیت مواد ذوب شده مشاهده نمود. هنگامی که جریان به اتصالات اعمال می شود، پلاستیک موجود در اتصالات و روی سطح لوله شروع به ذوب می کند و یک مخزن ذوب ایجاد می نماید. با ادامه استفاده از جریان الکتریکی، مواد مذاب تولید شده در لوله و اتصالات بیشتر می شوند و به نوبه خود باعث ایجاد فشارهای داخلی می گردند. این فرایند به عنوان کریستالیزاسیون بین لوله مذاب و اتصالات شناخته می شود.
مرحله خنک سازی به همراه طراحی اتصالات یک محیط کنترل شده بین لوله و اتصالات را فراهم می آورد. در این حالت جابجایی مجدد لوله و اتصالات می تواند به طور موثر صورت پذیرد. فاز خنک کننده بلافاصله پس از خاتمه جریان به اتصالات وارد می شود. این کار باعث می شود فرایند همجوشی برای به دست آوردن قدرت و انعطاف پذیری کافی زمان لازم را داشته باشد. هر گونه حرکت یا فشارهای خارجی که در مرحله خنک سازی به بخش اتصالات وارد می شود، می تواند منجر به شکستگی فیوژن گردد. لذا حذف و کاهش این فشار ها را قبل از آغاز فرایند حتما در برنامه خود داشته باشید.
همجوشی مجدد اتصالات الکتروفیوژن
گاهی فرایند همجوشی به طور کامل انجام نمی گیرد. مثلا قطع شدن برق در طول فرایند می تواند یکی از دلایل کامل نشدن همجوشی باشد. در این شرایط لازم است روش توصیه شده برای همجوشی مجدد اتصالات را پیش بگیریم.
در این روش ابتدا لازم است در تمام مراحل نصب و راه اندازی، لوله و اتصالات در موقعیت خود محکم و بدون حرکت باقی بمانند تا درجه حرارت پایین آمده و فرایند خنک سازی به طور کامل انجام گیرد. همچنین اتصالات مجددا به پردازنده وصل شوند و برای فرایند همجوشی مجدد آماده شوند. در واقع روش همجوشی مجدد باید برای اتصالاتی استفاده شود که به دلایلی به پایان نرسیده اند. در ادامه فرایند باید اتصالاتی که به دلایلی دچار اشتباه شده اند و ناقص می باشند، برداشته شوند. سپس با کمک همجوشی به طور صحیح جایگزین گردند.
تست هیدرواستاتیک برای اتصالات الکتروفیوژن
توصیه می شود از آزمایش فشار برای اتصالات الکتروفیوژن که مطابق با دستورالعمل های تولیدکننده لوله پلی اتیلن برای مطابقت با مقادیر فشار برابر یا کمتر از مقدار مشخص شده می باشد استفاده شود. اما آزمایش فشار پنوماتیک به علت خطراتی که دارد از لحاظ ایمنی توصیه نمی شود. بهتر است از تست هیدرواستاتیک استفاده نمایید تا اتصالات را مورد آزمایش قرار دهید. همچنین توجه داشته باشید که زمان آزمایش فشار نباید بیش از 8 ساعت طول بکشد.
اتصالات را با دقت بررسی نمایید تا در صورت وجود نشتی در آنها قبل از انجام آزمایش فشار متوجه شده و آن را رفع نمایید. برای تعیین اینکه آیا نشت وجود دارد یا نه، می توان با اضافه کردن آب به لوله های اضافی به منظور کنترل فشار، اتصالات را بررسی نمود.
توجه نمایید مراحل مطرح شده در این مطلب همگی پس از فرایند الکتروفیوژن می باشند و به ما کمک می کنند تا ایرادات احتمالی فرایند الکتروفیوژن را رفع نماییم. توجه نمایید که در صورت نادیده گرفتن این مراحل ممکن است متوجه ایرادات اتصالات الکتروفیوژن انجام شده نگردید و بدین ترتیب اتصالات شما با گذشت زمان دچار نقص خواهد گردید.