لوله پلی اتیلن در آتش نشانی
با پیشرفتهای چشمگیر در تولید انواع لوله پلی اتیلن و اتصالات پلی اتیلن در پنج دهه گذشته، پلی اتیلن به عنوان جایگزین مناسبی برای لولههای فلزی، PVC، GRP و چدن معرفی شده است. ضمن اینکه برای مصارف صنعتی و خدمات مختلف نیز مورد توجه میباشد. در این مطلب قصد داریم شما را با کاربرد لوله پلی اتیلن در آتش نشانی آشنا کنیم.
کاربرد لوله پلی اتیلن در آتش نشانی
تجهیزات آتش نشانی همیشه در خطر تخریب هستند. لوله های آتش نشانی اگر در جنس فولاد یا چدن انتخاب شوند، به تدریج دچار خوردگی خواهند شد. طوری که بعد از گذشت مدتی، رسوبات آب ممکن است باعث انسداد آنها شود. تجربه نشان داده که لولههای فلزی نمیتوانند گزینه مناسبی برای حمل آب یا مایعات باشند. علاوه بر این، لولههای فولادی ممکن است در هنگام زلزله به دلیل شکنندگی از بین بروند. به دلیل فوریت حوادث آتش سوزی، لولهها و تجهیزات اطفای حریق باید همیشه سالم باشند تا در صورت بروز حادثه اقدامات لازم را انجام دهند.
برای کاربرد لوله پلی اتیلن در آتش نشانی باید چند نکته مهم را مدنظر قرار دهید. اول اینکه هر لولهی پلی اتیلن نمیتواند در سیستم اطفاء حریق مورد استفاده قرار بگیرد. لوله و اتصالات پلی اتیلن که در سیستم اطفاء حریق استفاده میشوند، باید قطر مناسبی داشته باشند. همچنین توان تحمل فشار کاری بین 4 تا 50 اتمسفر را داشته باشند. این موضوع به این دلیل است که لولههای اطفاء حریق در ترازهای مختلف جوی نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
مزایای لوله پلی اتیلن در آتش نشانی
مزایای کاربرد لوله پلی اتیلن در آتش نشانی عبارتند از:
- مقاومت بالای لوله های پلی اتیلن در برابر خوردگی: به دلیل تماس مداوم با آب، سیستمهای قدیمی دچار خوردگی شدند. این مشکل با استفاده از لوله های پلی اتیلن کاملا برطرف میشود.
- استحکام لرزه ای: لوله های پلی اتیلن در برابر هرگونه لرزشی مقاوم بوده و مانند لولههای قبلی ترک نمیخورند، نمیشکنند و نشتی نیز ندارند.
- سبک وزن: لوله های پلی اتیلن سبک تر از لولههای فولادی هستند.
- عدم رسوب: لوله های پلی اتیلن مورد استفاده در اطفای حریق دچار رسوب تدریجی ناشی از مواد معدنی در لوله نمیشوند.
- نصب آسان: این مزیت مهم لوله های پلی اتیلن محسوب میشود. همچنین سرعت عمل کار با لوله های پلی اتیلن را نیز افزایش میدهد.
- هزینه مناسب لوله های پلی اتیلن نسبت به سایر لولهها یک عامل کلیدی برای استفاده از پلی اتیلن در سیستمهای اطفاء حریق است.
همانطور که گفته شد لوله های پلی اتیلن مورد استفاده در سیستمهای اطفاء حریق، تمامی مشکلات سیستمهای قبلی را برطرف کرده و به اولین انتخاب برای طراحی یک سیستم آتش نشانی ایده آل تبدیل شده اند.
لولهها و اتصالات پلی اتیلن برای سیستمهای اطفای حریق بزرگ تا مدتها استفاده میشوند. بنابراین کاربرد لوله پلی اتیلن در آتش نشانی بسیار مقرون به صرفه و اقتصادی میباشد. با توجه به حساسیت بالای لوله های آتش نشانی، باید استانداردهای مربوطه در مورد آنها رعایت شود تا از حوادث بزرگ و جبران ناپذیر جلوگیری شود.
هنگامی که صحبت از کنترل آتش میشود، سیستمهای آبپاش تعیین شده بسیار موثر هستند. اگر تجهیزات خوبی برای اطفای حریق استفاده شود، میتوان از آتش سوزی جلوگیری کرد یا آن را به خوبی کنترل نمود.
میزان دانسیته، ابعاد، وزن، قطر داخلی و سایر مشخصات لوله پلی اتیلن با توجه به نوع کاربرد لوله پلی اتیلن انتخاب میشود. به عنوان مثال برای سیستم اطفاء حریق از لوله های پلی اتیلن با دانسیته بالا استفاده میشود. این لوله پلی اتیلن فشار قوی بوده و به همین خاطر برای آتش نشانی مناسب میباشند.
لوله پلی اتیلن با چگالی بالا، بخش ضروری بسیاری از سیستمهای اطفاء حریق است. این به این دلیل است که HDPE کانالهای لوله ای را برای ایمنی و قابلیت اطمینان سیستمهای اسپرینکلر آتش نشانی و شیرهای آتش نشانی تشکیل میدهد. لولههای HDPE نیاز به تعمیر و نگهداری کمی دارند و موادی انعطاف پذیر و بادوام هستند.
لوله های آتش نشانی باید در برابر فشار آب بالا مقاومت کنند. لوله های پلی اتیلن با تحمل فشار آب 4 تا 25 بار گزینه خوبی برای چنین سیستمهایی هستند.
نتیجه گیری
با توجه به بحث بالا، لوله های پلی اتیلن رقیب سرسختی برای انواع لولههای قبلی آتش نشانی هستند. این لولهها با توجه به مزایای بیشمار، تقریباً تمام ادارات آتش نشانی را وادار میکنند که از لوله های پلی اتیلن استفاده کنند. این کاربرد، یکی از کاربردهای صنعتی مربوط به لوله پلی اتیلن میباشد. لوله های پلی اتیلن در صنایع هوانوردی، معدن، کشاورزی و سایر صنایع نیز استفاده میشوند. این نشان دهنده پذیرش این محصول نوظهور جدید توسط کارفرمایان مختلف است. در آخر شما میتوانید لوله پلی اتیلن در نیروگاه و لوله پلی اتیلن در دفن زباله مطالعه کنید.